Ook je productiviteit verhogen?

Keuzes die passen bij je team

team Jul 23, 2023

Misschien heb je het in mijn Stories op Insta zien langskomen (@yvettesseconline). Afgelopen week was ik in zonnig Zeeland aan het kamperen. Voor sommigen onder ons niet de meest ontspannen vorm van vakantie ;-).

Om de stresslevels nog wat te verhogen: ik had niet 1, niet 2, niet 3, maar 4 kids mee. Nu kun je dit moeilijk en makkelijk doen.

Je kunt een camping opzoeken met uren reistijd, waarbij onderweg iedereen op een kluitje zit in de auto en een extra bagagewagentje nodig is. Of je kiest een camping in de buurt van hulptroepen (in dit geval mijn zus) die bij vertrek langskomt op de fiets en helpt de tenten op te vouwen.

Actie voor komende week:

  1. maak keuzes die passen bij je team als geheel (en niet alleen bij jou);
  2. je hoeft het (wat 'het' voor jou ook is op dit moment) niet alleen te doen. Er zijn altijd mensen die je willen helpen. Let op: je bent zelf verantwoordelijk om om hulp te vragen;
  3. verdeel de taken op basis van ieders capaciteiten. Zo heeft iedereen de ruimte en mogelijkheid om een waardevolle bijdrage te leveren. Als de jongste van 9 de haringen niet overal had uitgetrokken had de oudste van 21 de tent niet strak kunnen opvouwen.


VRIJBLIJVEND EVEN AFSTEMMEN?

Neem gerust contact met me op.

Contact