Ook je productiviteit verhogen?

Vriendelijk zonder verwachting

Apr 30, 2023

Vanuit een zonnig Zuid-Holland vertrok ik vorige week richting Harlingen. Op de motor. Had wel gezien dat er flink wat bewolking was afgegeven (en een waarschuwing voor pittig onweer in de avond).

Drybag goed vastgemaakt aan de motor
Vrijdagmiddag. Spullen ingepakt en m'n drybag goed vastgemaakt aan de motor. Mooi op tijd weg, ruim voor de file. Rond Amsterdam ging goed. Kat in 't bakkie. De reistijd was 2 uur vanaf Berkel en Rodenrijs, maar vanuit m'n ooghoek zag ik de tijd oplopen. Naar 2,5 uur, naar 2 uur en drie kwartier en tot slot naar 3 uur. Ai, dit werd krap. De boot naar Vlieland gaat niet op mij wachten!

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
Ja, ja, mijn mooie Yamaha Fazer ;-)

Koud en telefoon op rood

Met een graad of 11 kan ik met goede kleding prima 2 uur rijden, maar het weer betrok, er kwam meer wind en ik kreeg het koud. Vlak voor de Afsluitdijk sprong mijn iPhone, die ik gebruikte voor navigatie, op rood. Al met al geen ideale situatie. Het werd tijd voor een tussenstop!

Oprechte vriendelijkheid

Een vrouw achter de balie van het benzinestation kijkt op wanneer ik binnenloop. Ik heb niet hoeven tanken en vraag haar of ik mijn iPhone ergens zou kunnen opladen.

Er worden wat broodjes opzij geschoven en een lang oplaadsnoer tevoorschijn getoverd. Geweldig!! "Wil je thee? Je ziet er koud uit." En zo staan we gezellig te kletsen terwijl zij binnenwandelende klanten helpt met afrekenen en ik opwarm met thee en mijn telefoon weer tot leven zie komen.

Van binnen en van buiten weer opgewarmd stap ik op de motor voor het laatste stukje richting de boot.

Kleine moeite, (heel) groot plezier

Het parkeerterrein eenvoudig gevonden. Helaas, mèt slagboom. Heb je wel eens met een helm op voor een slagboom gestaan waarbij je eerst moet betalen met Apple Pay? Gezichtsherkenning werkt niet echt ;-), dus dan maar handschoenen uit etc. Ik had al medelijden met de bestuurders van de auto's achter mij.

Loopt de medewerker naar me toe: "Weet je wat je doet, rij maar door dat gaatje naast de slagboom en zet je motor bij de kantine, dan kan ik hem goed zien. Kom je daarna een kaartje kopen. Oh, en als je wil: leg je helm gerust in de kantine, dan hoef je die niet mee te nemen op de boot." Hoe.Fijn.Is.Dat!

Ik stapte met alleen mijn drybag, zonder gedoe en met een warm gevoel de klaarstaande bus in. Heerlijk naar Vlieland.

Actie voor nu

Elke zondagavond deel ik een overdenking met je. Iets wat je komende week in je achterhoofd kunt meenemen.

Toon, komende week wanneer de situatie zich voordoet, oprechte vriendelijkheid en bedenk wat je extra zou kunnen doen zonder daarvoor iets terug te verwachten. Je zult merken dat niet alleen de ander, maar ook jij daar een goed gevoel bij krijgt.VRIJBLIJVEND EVEN AFSTEMMEN?

Neem gerust contact met me op.

Contact