Contact
 

Productiviteit en spaghetti

productivity tribe Aug 27, 2023

"Schat, haal jij de spaghetti saus even uit de vriezer?"

Wat heeft spaghettisaus met productiviteit te maken? Ik leg het je uit.

We kennen het allemaal, de overweldigende lijst van taken die schreeuwt om je aandacht. Maar wat als ik je vertel dat er een magische techniek is die jou tijd en energie kan besparen?

Stel je voor, je bent een grote pan heerlijke spaghetti saus aan het maken. Prachtige tomaatjes, fantastische kruiden en die hele keuken ruikt lekker. Eén keer je tijd besteden aan het koken en je kunt er vervolgens een paar keer van eten.

Hetzelfde principe geldt voor efficiëntie. En dan efficiëntie binnen je time management. En weet je hoe dat heet? Dat heet batchen. Het is een game changer 💪. Of je nou ondernemer bent of in loondienst werkt, batchen van taken is de sleutel tot een georganiseerde en efficiënte workflow. En daar word ik dus blij van.

Hier zijn een paar stappen om ermee aan de slag te gaan.

  1. Identificeer taken. Daar bedoel ik mee, kijk naar je takenlijst en zoek naar vergelijkbare taken die je kan groeperen. Net zoals je het snijden van de ingrediënten voor je saus bundelt, groepeert, bundel je ook je taken.
  2. Maak blokken in je agenda. Dus plan specifieke timeslots in je agenda om aan deze gegroepeerde taken te werken. En concentreer je dus volledig op één taakcategorie per keer.
  3. Productiviteitsboost. Door je te focussen op één soort taak en niet elke keer wisselt, verhoog je je productiviteit en kost het ook nog eens minder energie.
  4. Tijdwinst. Doordat je taken groepeert, zul je zien dat je meer gedaan krijgt in minder tijd. Heel fijn.
  5. Voldoening. Het afvinken van die taken binnen zo'n categorie geeft een gevoel van voldoening. Net als het genieten van je zelfgemaakte saus bij je spaghetti. 

 

 #ProductivityTribe

 

 VRIJBLIJVEND EVEN AFSTEMMEN?

Neem gerust contact met me op.

Contact