Contact

Wees expliciet in verwachtingen

Jul 02, 2023

Met een zachte stem en in duidelijke bewoordingen omschreef hij wat er woensdag was gebeurd. Hij zat tegenover me aan tafel, met z'n handen om een kop koffie. Niet terneegeslagen. Eerder rustig en best een beetje trots op zichzelf.

In een eerdere sessie was zijn boosheid en teleurstelling naar voren gekomen, omdat zijn partner iets vergeten had te doen dat voor hem heel belangrijk was.

Nou, gewoon!

Op mijn vraag hoe zijn partner had kunnen weten dát het zo belangrijk voor hem was, was zijn antwoord toen: "nou, gewoon!".

We mogen ervan uitgaan dat de meeste mensen niet helderziend zijn en het nodig hebben dat je iets expliciet in woorden benoemt. Dit had hij afgelopen woensdag gedaan met als resultaat dat hij zich gehoord en gezien voelt en een nieuwe tool beschikbaar heeft binnen zijn persoonlijke ontwikkeling! Love it!!

Actie voor komende week

Ga de komende week bij jezelf na wanneer je je geïrriteerd of teleurgesteld voelt: hoe duidelijk ben ik zelf geweest in het uitspreken van mijn verwachtingen? Ging ik er te makkelijk vanuit dat die ander (je partner, je collega, die stagiair of je kind) het wel 'gewoon' zou begrijpen?

 


Als eigenaar van drie bedrijven en moeder van twee kids weet ik hoe belangrijk persoonlijke ontwikkeling is en de reis die je daarin mag maken. Als performance coach trek ik graag een eindje me je op, zodat ook jij je volle potentie vindt en benut.

Zodat het thuis en op de zaak weer lekker loopt. Zonder gedoe.

GepuVRIJBLIJVEND EVEN AFSTEMMEN?

Neem gerust contact met me op.

Contact