Contact

Hij weet wel dat hij het doet …

Sep 17, 2023

De werkdag vraagt veel van hem. De files onderweg haar huis helpen ook niet mee. “Ik weet dat het niet ok is, maar ik kan het dan gewoon even niet hebben als ik net thuis kom. En ja, dan ben ik kortaf tegen de kinderen, zeker als ze druk doen.”

Herkenbaar? Vast wel. We hebben allemaal wel eens zo'n dag. Zo'n dag waarop je even wil leunen op je partner of een vrien(in) en mag rekenen op een luisterend oor.

Van extern …
Als het een patroon wordt, is er werk aan de winkel. Als jouw reacties gebaseerd gaan worden op hoe druk het op je werk is, hoe lang de files zijn of hoe druk de kinderen doen. Allemaal externe factoren. Zie je?

Naar intern …
Wat helpt is om terug te gaan naar intern: naar jezelf. Naar wie jij wil zijn. Gebruik bijvoorbeeld de rit haar huis om de omslag te maken. Denk bewust na over wat de kinderen vandaag hebben gedaan, zodat je daar straks naar kunt vragen. Sta in gedachten stil bij wat je partner vertelde over die belangrijke meeting die hij/zij vanmorgen had en informeer hoe het is gegaan.

Je bent het waard
Misschien helpt het om de autoradio uit te zetten of even geen podcast te luisteren. Het geeft je de ruimte om in gedachten te switchen tussen werk en thuis. 

Sta stil bij wie je zelf wilt zijn en zet elke dag een stapje in die richting. Je bent het waard. VRIJBLIJVEND EVEN AFSTEMMEN?

Neem gerust contact met me op.

Contact