U bent hier:

In het bestuur en dan?!

08/07/2020

Tijdens de zomerperiode sprak ik een ondernemer die naast zijn bedrijf actief en enthousiast betrokken is bij een vereniging. In dit geval een brancheorganisatie.

Waarschijnlijk herken je dat wel: zodra je betrokken bent, actief deelneemt aan vergaderingen of projecten en daarmee dus zogezegd 'je kop boven het maaiveld uitsteekt', dan volgt al heel snel die vraag. Die vraag waar je eigenlijk gewoon heel graag 'ja' op zegt, maar waarvan je je in de uitvoering afvraagt: hoe dan?!

Die vraag is natuurlijk: jij bent zo betrokken, zou je het leuk vinden om in het bestuur te komen?

En dan begint het gewik en geweeg. Heb je daar dan wel de tijd voor? Wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken.

Graag geef ik jou mee, zoals ik ook die ondernemer meegaf, direct akkoord te gaan. De vereniging heeft jouw expertise en betrokkenheid keihard nodig! Ga dan wel akkoord onder voorberhoud van een professioneel gerund secretariaat. Dat scheelt zeeën aan tijd en voorkomt onrust en soms zelfs irritatie. Ga dus na hoe het secretariaat nu geregeld is, is de ledenadministratie actueel, worden er goede systemen gebruikt, wordt alles driedubbel ingevoerd en kan dat anders etc.

Check dit aan de voorkant (met twee vragen ben je hier achter) en als je tevreden bent met het antwoord (of een akkoord hebt om het in te regelen nadat je bent benoemd) zeg dan volmondig ja tegen die superleuke functie in het bestuur van jouw vereniging!