U bent hier:

Dat notuleren blijft een dingetje

03/08/2020

Niet de grootste hobby van velen, maar wel van bijzonder groot belang voor jouw (branche)vereniging of stichting: notuleren.

Herken jij dat binnen jouw bestuur: er wordt voorafgaand aan elk overleg naar elkaar gekeken wie het verslag gaat maken. Het liefst kom je net te laat binnen, zodat al is bepaald wie de verslaglegging doet, maar ja, dat is ook zo wat.

In gesprek met een secretaris kwam naar voren dat hij er niet van op de hoogte was dat er zoiets bestaat als het uitbesteden van het secretariaat van je vereniging of stichting. Denk aan het actueel houden van de ledenadministratie, het inplannen van bestuursvergaderingen én het notuleren.

Ga dus eens na hoe het secretariaat nu geregeld is binnen jouw club en of er behoefte is aan een goede ondersteuning op dit vlak. Het kan dan zo maar zijn, dat iedereen voortaan op tijd aanwezig is bij een bestuursoverleg ;-).