1 job, 2 people mindset: CEO & EA
15 juli 2022 
in E-mail

1 job, 2 people mindset: CEO & EA

Oef! Sommige podcasts zijn zo heerlijk confronterend. Getriggerd door het meest recente interview van The Leader Assistant podcast merk ik dat ik weer even op scherp wordt gezet in mijn rol als EA (Executive Assistant).

Functie van CEO ingevuld door 2 personen?
Maak ik bijvoorbeeld de “1 job, 2 people” mindset wel helemaal, tot in mijn tenen, waar. Dus de mindset (én de uitvoering pakken in de dagelijkse praktijk) dat de functie van CEO eigenlijk door twee personen wordt ingevuld: door de CEO in (ook strategische) samenwerking met zijn of haar EA. Een rol waarbij de EA volledige zeggenschap heeft over de agenda, veruit het grootste deel van de mails van de CEO behandelt en beantwoordt, aanwezig is bij strategische overleggen en fungeert als sparringparter.

Uitdaging
Daar word ik dus blij van. Tegelijkertijd voel ik de uitdaging.. . Niet op capaciteiten. Maar de enorme hoeveelheid operationele taken weerhouden me er regelmatig van om die EA-rol volledig te pakken. Heb je ideeën over dit onderwerp of ervaringen of tips die je wilt delen? Heel graag. Ik houd me aanbevolen.

 

Beluister hier #175 van The Leader Assistant Podcast van Jeremy Burrows.

Jeremy, thanks for sharing this inspiring episode!

Over de schrijver
Yvette is eigenaar van Secretariaat Online en Vergaderen in Lansingerland in Bergschenhoek. Zij heeft 23+ jaar ervaring als Executive Assistant en ondersteunt met haar team verenigingen en stichtingen op het gebied van mailbox- en documentbeheer, ledenadministratie, financiële administratie, website beheer en social media. Door haar jarenlange ervaring wordt ze regelmatig door managers en secretaresses gevraagd om tips en best practices op het gebied van productiviteit. Hiervoor biedt zij ook trainingen aan.
Reactie plaatsen